La mateixa fe, el mateix ideal
més de 80 Passions de 16 Països
s’han associat sota d'aquest lema a la 

L'objectiu principal és la proclamació del missatge de Crist a través de la representació de la Passió. Amb les nostres representacions de la Passió, volem assenyalar les arrels cristianes d'Europa i treballar junts per a una Europa cristiana. Volem transmetre sobretot el missatge central cristià: "estimeu-vos els uns als altres".

Per mitjà de les relacions d'amistat, volem donar exemple i contribuir també una mica a l'enteniment entre les persones i els pobles i, per tant, també a la pau.

Amb les representacions de la Passió, no importa en quina forma, també volem conservar les tradicions. Volem obrir-nos al progrés sense perdre l'essencial i sense perdre el missatge important perquè puguem preservar i comunicar aquestes tradicions en el nostre temps i més enllà.

Tanmateix, en la nostra societat canviant, també volem fer èmfasi especial en el diàleg intercultural i ecumènic. Una gran importància en el nostre treball és la participació dels joves, que conformen el nostre futur.

Amb ells volem ajudar a formar la nostra Europa comuna.

Josef Lang
Secretari General de la Europassion

Pregària dels actors, abans d’entrar a l‘escenari
Senyor
Ets la Paraula, que ha vingut per viure entre nosaltres

Durant tota la teva vida, has trobat la paraula justa per animar els que pateixen.

Durant la teva passió i mort en creu les teves paraules han consolat als que et varen acompanyar en el camí al Gòlgota, i els han comunicat el missatge de salvació que has portat a la humanitat.

Avui ens demanes que transmetem a altres els esdeveniments dels últims tres dies de la teva vida. Et donem gràcies pels talents de la paraula i del teatre que ens has confiat. Ajuda’ns a que els relacionem amb els dons de l’escolta i el servei.

Dóna’ns una bona memòria per a recordar els textos que hem de recitar. Concedeix-nos concentració per a integrar dignament el paper que hem d’interpretar.

Revifa la nostra fe, per a que puguem tocar els cors dels que ens escoltin.

Fer-nos viure l’esperit de solidaritat que cohesioni el grup que representem la Passió.

Quan deixem l’escenari, impregna la nostra vida quotidiana amb el missatge d’amor de la teva Passió i Resurrecció. I quan arribi l’hora de retrobar-nos en l’eternitat, puguem recordar- nos de les teves paraules que has ofert al món malgrat el patiment de la teva passió.

Glòria a tu

Amén.

Senyor Jesús, a tu, Esperit que ens dones vida, i a tu, Pare creador, pels segles dels segles.

Alain Arnould OP, Consiliari dels actors
A petició d’André Pesleut, 28 febrer 2011